Mobila Birouri

Mobilerul de birou trebuie sa se conformeze totdeauna muncii efectuate in spatiul sau. Birourile pot fii grupate in functie de modul de echipare si de gradul de exigenta. Locurile de munca se diferentiaza si dupa rangul celor care lucreaza in ele: loc de lucru pentru cadrele de conducere, loc de lucru pentru cadrele de conducere medii si loc de lucru operativ.
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
Mobilierul din biroul unui cadru de conducere se caracterizeaza printr-o infatisare selecta. Amenajarea incaperii sefului oglindeste, pe langa caracterul ei functional, si imaginea, profilul firmei. Alaturi de mobilierul de baza de calitate pot fi amplasate aici accesorii, obiecte deosebite, creatii artistice, pentru a da o impresie estetica incaperii conducatorului firmei. Asadar cand se proiecteaza mobilierul, pot fi incluse si vitrine pentru expunerea acestora. Interiorul astfel elaborat functioneaza bine, dar emana si autoritate. Incaperea de discutii, atasata biroului sefului, trebuie sa fie la acelasi nivel de amenajare.

Amenajarea incaperii utilizate de un cadru de conducere mediu este mai modesta din punct de vedere estetic, dar mai functionala.

Amenajarea incaperilor destinate munci operative este decisiv nu atat factorul estetic, cat gradul de eficienta si de mobilitate, precum si caracterul practic.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei de birou, locurile de lucru pentru 2-3 persoane au fost inlocuite de biroul cu spatiu deschis ("open space"), in care este posibila efectuarea muncii in echipa. In birourile cu spatiu unitar, nedivizat, amplasarea locurilor de lucru poate fii modificata rapid, fiecare angajat dispunand de o suprafata proprie, insa aici nu exista pereti care ajung pana la tavan, senzatia de separare fiind asigurata de paravane separatoare de spatiu. Paravanele depasesc planul orizontal al privirii celui care sta la masa de lucru, avand o inaltime de 135-140 cm.

Reguli de amplasare a mobilierului:

1. Situarea biroului aproape de usa sau in apropierea culoarului de circulatie din incapere este o sursa permanenta de deranj si tensiune.
2. Pozitia cu spatele la usa este una gresita.
3. Efectuarea muncii intr-un spatiu deschis fara posibilitate de delimitare, de separare , creaza o senzatie neplacuta.
4. Locul de lucru cu vedere directa catre perete este o sursa de disconfort care poate fi atenuata cu ajutorul rafturilor de perete si al unor obiecte personale amplasate in acest cadru.
5. In situatia purtarii de tratative, este important ca partile implicate in discutie sa aiba contact vizual permanent.
6. Pe monitorul calculatorului nu trebuie sa cada lumina nefiltrata.